Over ons/ About us

Intense Wines; made with Passion, Powered by Nature

“Importeur en Createur van Wijn”

MISSIE

Het toegankelijk maken van eerlijke duurzaam/biologische wijnen naar een groot publiek tegen eerlijke prijzen met aansprekende merken. Van “druif tot fuif’ transparant. DUURZAAM, EERLIJK, INNOVATIEF

VISIE

Wij zien in de markt de behoefte om efficiënter, gezonder en duurzamer te leven. De wil om op een duurzame en tegelijkertijd financieel verantwoorde en eerlijke wijze te produceren en handel te drijven is geheel van deze tijd. De wijnbusiness blijft aan het innoveren en daar zien we voor-lopende rol in.

Onze wijnen en druiven zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen en boeren coöperaties waar al jaar en dag met veel plezier en passie mooie zuivere wijnen worden gemaakt.  Dit betekent Biologisch, Biologisch Dynamisch, CO2 neutraal, Vegan “nature friendly” (sustainable) wijnen. Wij helpen deze boeren betere aansluiting te vinden bij de markt door samen wijnblends en wijnmerken te creëren die de consument aanspreekt. Smaakbeleving en een interessante kwaliteit-prijsverhouding staan aan de basis.

Ook Fair Trade wijnen zijn een belangrijk onderdeel van ons assortiment. Goed voor de natuur (Fair Trade wijnen zijn veelal biologisch geteeld) en voor de mens. Naast SKAL zijn wij ook in het bezit van een Fair Trade Max Havelaar licentie.

Zie ons assortiment op  www.h-eerlijkewijn.nl

IntenseWines, Intense Taste; pure smaak, waarin je de passie voor het product, de echtheid van de herkomst en het respect voor de natuur voelt en proeft..

COMPANY PROFILE INTENSE WINES
Intense Wines is company founded by Janneke Rutten in 2008. After a career in the wine industry with well known companies like Oud Reuchlin & Boelen, Heineken, Hema and the Wijnmakelaarsunie from Belgium she started her own wine(trading)company to with a different approach to wine trade as she also positions her own wine(brands).

With the establishment the values of Intense Wines were based in wines made with passion with respect for nature & life (Fairtrade/ Organic) Because of the background of Janneke (who is an agricultural Engineer and she has a Master’s degree in International Business & Management) many innovative concepts are developed, where possible, based on sustainable principles. This is accomplished throughout all functionary areas within the IntenseWines company. F.e. marketing-tools like wine-packaging, winemaking & logistics.

Vision:
We recognize that in the present market there is a need to live more efficient, healthy and sustainable. This requires transparancy and honesty. The wine business needs to meet up these developments and we want to be a leading partner in this.

Mission:
To distribute (our) fair and sustainable wine brands all over the world and make them accessible to a broad consumer group. We provide a platform in fair and sustainable winebrands  together with wine producers towards resellers where innovation, sustainability and fairness are highly valued.

Onze partners

Onze partners zijn bedrijven die via ons hun wijnen inkopen en die dezelfde normen en waarden nastreven als het gaat om eerlijke en duurzame productie en inkoop.

Geen beter medicijn tegen armoede dan het vermogen om in het eigen inkomen te voorzien. Stichting Max Havelaar helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Via het internationale Fairtrade keurmerk werkt Stichting Max Havelaar stap voor stap aan het realiseren van haar visie. Het keurmerk is in Nederland ook bekend als Max Havelaar keurmerk. Fairtrade is een ontwikkelingsmodel, het is nooit af en kan altijd beter.Tegenwoordig is het Fairtrade keurmerk vertegenwoordigd in 30 landen, zijn er 1,3 miljoen boeren aangesloten bij Fairtrade boerenorganisaties en worden er wereldwijd 27.000 producten met het Fairtrade keurmerk verkocht.

greenkey_etalage_logo-02Wij zijn partner van Green Key Nederland. De Stichting KMVK wil bedrijven die beschikken over een Green Key nog beter helpen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Dit kan onder andere door ondernemers te informeren over duurzame producten, diensten en leveranciers. Deze informatie wordt gepubliceerd in de ‘Etalage’ in het ledengedeelte van de website van Green Key.

 

 

Wij zijn partner van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KNVW). DeKNVW KNVW is de enige landelijke branchvereniging van Nederlandse wijnimporteurs en groothandelaren. De ruim 120 leden van de KNVW vertegenwoordigen ruim 70% van de wijn die in Nederland wordt ingevoerd.

 

 

Skal biocontroleOnze biologische wijnen ondergaan jaarlijks de Skal Biocontrole. Biologisch is een wettelijk beschermde tem. Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare en betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.”Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. We houden toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.Met de afgifte van dit keurmerk maken we de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.” bron: www.skal.nl