Een pleidooi voor meer Bio schap

ecologica witDe trendrapporten over biologische wijnen vliegen om je oren. Rapporten met de algehele conclusie dat de vraag onder consumenten naar biologische wijn in de toekomst verder zal toenemen. Voornaamste redenen voor het niet drinken van biologische wijn: te weinig informatie beschikbaar en biologische wijnen niet makkelijk vindbaar in de winkel. Waar tegenwoordig in ieder bedenkbare supermarkt een schap of complete gang biologische voeding te vinden is ontbreekt het nog vaak aan een biologisch wijnschap. Ook de bekende wijnspeciaalzaken onder ons ontbreekt het nog aan een bio schap. Gemiste kans! Consumenten zijn namelijk wel op zoek naar biologische wijn. Het past in het huidige beeld waar gezond, eerlijk en milieuvriendelijk de trend is. Zodra het slecht vindbaar is haakt de consument af. We leven nou eenmaal in een snelle maatschappij waar niemand tijd genoeg heeft.
Niet voor niets groeien ook de online supermarkten waar je (bio!)boodschappen aan huis worden bezorgd. Hoe mooi zou het zijn als met een eenvoudige klik hier ook een biologisch wijntje aan toegevoegd kan worden?!
Kortom, een al dan niet digitaal biologisch wijnschap is in deze tijd een must.
Wees slim en laat dat het verlengde zijn van je biologische voeding schap en de doelgroep weet direct waar hij moet zijn.
Het argument dat biologisch gemaakte wijn vaak duur is, is ook allang uit de tijd. Steeds meer (ook grotere) wijnproducenten werken biologisch en de prijzen voor deze wijnen zijn markt gerelateerd.